Formula for success: rise early, work hard, strike oil.
 
Pentru a raspunde la aceasta intrebare, vom apela la analiza grafologica.
Analiza grafologică
este o pseudo-știință care își propune să analizeaze personalitatea omului pe baza scrisului său de mână. Ea ajută la construirea unui profil precis al persoanei evaluate, cercetând anumite trăsături sau tendințe și oferind posibilitatea de a descoperi aspecte care în rest s-ar descoperi numai cu greu sau numai cu eforturi îndelungate.
Mai întâi se observă anumite trăsături fine în scris, în forma și dimensiunea literelor, a legăturilor dintre acestea, care toate împreună duc la o serie de tendințe. Acestea compun, prin corelare, anumite tendințe mai generale, care creionează un profil al tendințelor de caracter foarte specifice, care ajută la cunoașterea profundă a persoanei în contextul evaluării făcute.
Spre exemplu câteva trăsături de caracter ce pot fi observate în analiza grafologică:

**deschiderea spre ceilalți
**optimismul
**fluiditatea gândirii
**capacitatea de concentrare
**atenția la feed-back
**gândirea critică
**stima de sine
**conștiinciozitatea
**diplomația
**încăpățânarea
**entuziasmul
**perseverența
**creativitatea
**atitudinea față de conflicte
**dedicarea
**intuiția
**loialitatea
**delicatețea
**energia vitalăprecum și trăsăturile mai complexe, cum ar fi gradul de sinceritate, orientarea spre succes, abilitățile de management, capacitatea de îndeplinire a sarcinilor, capacitatea de a lucra în echipă, rezistența la stres, abilitățile în vânzări, obiectivitatea sau hipersensibilitatea, precum și gradul în care se manifestă acestea sau opusul lor.

Analiza grafologică oferă, în cunoașterea interumană și în profilarea resurselor umane, un instrument extrem de util pentru realizarea unui profil de personalitate concret, individual. De-a lungul timpului acest domeniu a căpătat tot mai multă recunoaștere pe plan internațional, calificându-se la nivelul de știință. Cu toate aceastea, din păcate, publicului românesc îi sunt încă în mare măsură necunoscute informațiile privind beneficiile acesteia.

Ce spun specialistii?

Iată ce scriu câțiva specialiști despre analiză grafologică, drept domeniu:

  • „Analiza Grafologică este știința care decodifică acest limbaj și care ne ajută să înțelegem personalitatea din scris. Este un test de personalitate, într-un fel. Și încă unul dintre cele mai bune teste de personalitate pe care le-am întâlnit. Analiza Grafologică ține atât de medicină cât și de psihologie. În mod cert, Analiza Grafologică este o știintă empirică prin excelență. Ea combină un studiu de factori fizici și emoționali în încercarea de a înțelege mai bine oamenii. În același timp, nu există doi oameni la fel pe acest pământ. La fel cum fiecare din noi are o voce diferită, amprente digitale diferite sau aspect fizic diferit, la fel fiecare din noi are un scris de mână diferit de al oricărui alt om”. (Ionuț Ciurea, promotor al analizei grafologice în România)
  • „Scrierea este pentru spirit, ceea ce notele sunt pentru armonia spirituală”. (Jules Crepieux-Jamin, promotor al analizei grafologice în Franța)
  • „Un raport strâns între scriere și personalitatea autorului ei, e în afară de orice îndoială”. (Prof. C. I. Parhon)




Leave a Reply.


BTI